Orthomoleculaire Geneeskunde
Facebook Praktijk Welzijn Elburg
Whatsapp Praktijk Welzijn Elburg

06-83898138

 

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"

 

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

 

Bovenstaande stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is tegenwoordig nog steeds actueel. Want helaas zijn klachten die ontstaan door "verkeerde" voeding in de huidige tijd nog steeds een feit.

 

Het woord orthomoleculair werd in 1968 geïntroduceerd door wijlen tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling. Orthos  betekent ‘goed’ of ‘juist’ en moleculair wil zeggen: ‘uit moleculen samengesteld’. Orthomoleculair betekent dus: de juiste moleculaire omgeving. Of anders gezegd: een optimaal biochemisch milieu; vitamines en mineralen zijn in optimale hoeveelheden en verhoudingen in de lichaamsweefsels aanwezig.

 

In de Orthomoleculaire geneeswijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Gezonde en evenwichtige voeding, afgestemd op de behoefte en omstandigheden van het individu. Onvoldoende of schadelijke voedingsstoffen kunnen leiden tot een diversiteit aan klachten c.q. aandoeningen.

Evenwichtige voeding en eventueel optimaal gedoseerde voedingssupplementen kunnen helpen om de gezondheid en het zelfherstellend vermogen in het lichaam te behouden en bevorderen en kunnen klachten doen verhelpen en/of verminderen.

 

De Orthomoleculaire geneeswijze is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten m.b.t. voeding en voedingstoffen en de rol/werking daarvan tot op celniveau.

 

 

Behandeling

 

Tijdens een consult zal aandachtig worden ingegaan op uw klachten, voeding maakt hier een belangrijk deel van uit, maar het is ook van belang om te kijken naar andere factoren.

 

Om inzicht te krijgen in uw voedingspatroon is het van belang om te weten wat u aan voedsel en drinken binnen krijgt. Daarbij is het ook belangrijk om te weten of er voedingsmiddelen zijn die u slecht verdraagt. Er kan sprake zijn van een tekort of overmaat aan (voeding) stoffen die kunnen leiden tot een diversiteit aan klachten.

 

Met alle verkregen gegevens zal samen met u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan zal veelal bestaan uit een dieet, of advies in aanpassing van uw  voeding. Daarnaast kan worden geadviseerd om één of meer specifieke voedingssupplementen te gaan gebruiken als aanvulling.

 

Praktijk Welzijn Elburg

Bezoekadres


Mast 47

8081NH Elburg


Email: info@praktijkwelzijn-elburg.nl

Tel: 06-83898138

Copyright © All Rights Reserved